Home

Achtergrond 10 reacties

Bleker: maatwerk voor bezwaarmakers

Ondernemers die bezwaar maken of al hebben gemaakt tegen de Bedrijfstoeslagregeling (BTR) 2010 krijgen maatwerk aangeboden.

Dat zegde staatssecretaris Bleker toe tijdens het algemeen overleg (dinsdagavond) over de uitbetaling van toeslagrechten door Dienst Regelingen (DR).

Er hebben tot nu toe 1.000 boeren bezwaar ingediend tegen de BTR 2010. Deze groep boeren, maar ook vele anderen die geen moeite nemen om bezwaar in te dienen, weten niet hoe ze de Gecombineerde opgave 2011 in moeten vullen, omdat ze het niet eens zijn over de opgave 2010. Het gaat hier dan vooral om de perceelsoppervlakte. Na de ‘operatie perceelsregistratie’ zijn veel boeren het oneens met de vastgestelde perceelsoppervlakte door DR.
Bleker zegde toe dat deze boeren maatwerk krijgen aangeboden, nadat ze contact hebben opgenomen met het DR-Loket. Volgens Bleker krijgen deze boeren niet te maken met een korting als er geen sprake is van opzet.

Aanvankelijk communiceerde DR dat boeren te maken konden krijgen met uitsluiting van de bedrijfstoeslag voor drie jaar als ze opzettelijk meer grond opgaven dan er werkelijk was. Dit heeft de dienst fout gecommuniceerd geeft Bleker toe. “Daar ben ik goed boos over”, vertelde Bleker tijdens het debat. Hij geeft aan dat deze onjuiste communicatie gecorrigeerd wordt.

Tijdens het algemeen overleg werden er ook toezeggingen gedaan door Bleker na vragen van Kamerfracties. Zo komt de staatssecretaris voor het zomerreces met een gedetailleerd verbeterplan, inclusief doelstellingen voor de jaren 2013 en 2014 voor DR. Deze week komt Bleker ook schriftelijk terug op de vraag waarom oppervlaktemetingen door de Algemene Inspectiedienst niet worden geaccepteerd. Op sterk aandringen van CDA’er Ger Koopmans komt het ministerie van ELI voor de zomer ook met een compleet overzicht van alle sancties die DR kan opleggen, inclusief de bijbehorende wettelijke grondslag. Koopmans verdenkt DR namelijk ervan dat het strenger sanctioneert dat wettelijk mogelijk is.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Hoe zit het met de toeslagrechten ???
  die heb ik en collega boeren in de buurt
  nog steeds NIET ontvangen, het is schandalig, wie kan hier een antwoord op geven waarom dit zo lang op zich laat wachten en wanneer ze dan wel komen.
  In Franrijk wordt het bv elk jaar op 4 dec uitbetaald, en in het moderne Nederland lukt het niet.

 • no-profile-image

  Piet Jansen

  Ik heb ook nog niks ontvangen
  vorig jaar eind okt en nu ??

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Als Henk er tevens ervoor zorgt dat dr maatwerk levert, dus snel en correct alles al klaar hebben voor dat ook maar iemand anders er maar aan denkt, wordt het mogelijk nog wat met dr.

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Helaas hebben wij ook nog niets ontvangen ?. ik denk dat DR bewust laat uitbetaald en zo langer rente vergoeding krijgen, van het geld dat ze allang hebben ontvangen!

 • no-profile-image

  boerinnetje uit friesland

  Ik heb gisteren gezien dat mijn aanvraag is afgehandeld. Nu maar hopen dat het snel op mijn rekening staat. Het is van de gekke dat je zo lang moet wachten. Laten ze het zo doen als bij de belastingdienst. Te laat je geld dan ook de rente vergoeden en een extra bedrag per maand dan gaat het misschien wat sneller.

 • no-profile-image

  gijsb

  Ook ik heb nog geen cent. Erg vind ik de melding in de GO 2011 bij het onderdeel bezwaar: als je afwijkend van DR invult en een bezwaar wordt ongegrond verklaard volgt een sanctie. Dus is de stand van zaken: geen geld 2010, geen besluit 2010, wel onjuiste registratie, geen bezwaarmogelijkheid, wél weer fout in de GO 2011, leg het risico bij die boer, en dan nog dreigen met sancties.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Bleker kan veel willen en schrijven, maar de ambtenarenstaat bepaalt en niet hij.
  Vorig jaar gedane mondelinge uitspraken worden zomaar teniet gedaan en welke idioot stelt een minimum in van € 500,-, dan weet je toch al dat er inefficient wordt gewerkt.
  Lang leve de bureaucratie, wordt ambtenaar en geniet ervan.

 • no-profile-image

  veehouder

  HALLO kan iemand eindelijk vertellen waarom het ZO LANG moet duren met
  het uitbetalen van de toeslag rechten,graag antwoord van iemand die bij Dienst Regelingen werkt

 • no-profile-image

  toeslag boer

  Wij hebben ook nog niks betaald gekregen, als je bezwaar maakt tegen een belasting kwestie of WOZ moet je eerst ook betalen, laat DR eerst ook maar betalen en als ze gelijk krijgen kan het wel hersteld worden, door gedeeltelijke terug betaling.
  Deze manier van werken lijkt nergens na in het moderne computer tijdperk

 • no-profile-image

  Woopie

  Een goed idee van Bleker, de boeren maatwerk aanbieden, het wordt hoog tijd!
  De boeren hebben al veel te lang teveel macht. Het wordt tijd voor samendelen, grond samendelen, goed voor de hele natuur, en dat zijn wij allen, inclusief de DIEREN!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.