Home

Achtergrond

Blanke vleeskalveren 5 cent goedkoper voor Pasen

Ondanks de naderende Pasen bracht blank kalfsvlees vorige week minder geld op dan de week daarvoor.Vooral van de Duitse afzetmarkt hadden kalfsvleesintegraties hogere verwachtingen. Voor Duitse consumenten is Pasen een traditioneel moment om kalfsvlees te eten. Die hoge verwachtingen komen niet uit.

Op de Duitse markt zakt de prijs. Denkavit heeft de prijzen van de bovenkant van blanke vleeskalveren met 5 cent per kilo verlaagd. De prijs aan de onderkant blijft gelijk. Zwartbonte vleeskalveren noteren € 5,20 tot € 5,25 en roodbonten € 5,40 tot € 5,45 per kilo.
De vroege start van het aspergeseizoen en de goede afzet in Italië en Frankrijk kan een verdere prijsdaling voorkomen.

Prognose: prijs gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.