Home

Achtergrond

Bierbostel goedkoper, overige prijzen stabiel

De handel in vochtige voeders en ruwvoer loopt goed door. De meeste prijzen zijn redelijk stabiel.

Wel gaan de bierbostelprijzen wat naar beneden. Bierbrouwerijen voeren de productie flink op richting de zomer. De afzet van bostel loopt goed door. Het is nu de tijd om contracten voor de lange termijn af te sluiten, of grotere partijen ineens te kopen. Veehouders die bierbostel kopen om in te kuilen kunnen rekenen op een korting van zo’n 5 euro per ton. Partijen van 100 tot 200 ton vormen geen uitzondering.

De vraag naar stro en hooi loopt wat terug. Reden is het mooie weer. Leveranciers moesten het stro het afgelopen jaar van ver halen. Van Denemarken tot Frankrijk reden vrachtwagens af en aan om in de vraag naar goede kwaliteit stro en hooi te kunnen voldoen. De kwaliteit van veel stro en hooi uit Nederland was het afgelopen jaar bijzonder matig.

Mais is moeilijk te vinden. De prijzen zijn hoog maar lijken verdedigbaar gezien de voederwaarde. De verwachting is dat veel veehouders gezien het goede weer nog even wachten met de aankoop. De voorraden moeten wel bijzonder laag zijn als men nu nog overgaat tot aankoop.

De vraag naar aardappelvezels is goed. De levertijd ligt op ongeveer een week.
Prognose: komende weken nog stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.