Home

Achtergrond

Activiteit op de peenmarkt nog steeds beperkt

De peenprijzen lijken wel vastgevroren. Al zes weken is er nauwelijks beweging in de noteringen van Emmeloord en Middenmeer.

De prijs per kist staat wel wat onder druk, maar de mindere partijen zijn voor een belangrijk deel opgeruimd. Gewassen kwaliteitspeen in 10 kilo verpakking doet 23 tot 25 euro per 100 kilo. Matige export in ogenschouw genomen valt het huidige prijsniveau met telersprijzen van 19 tot 20 euro niet tegen. Export naar Rusland ondervindt nu danige concurrentie van nieuwe peen uit Israël. Voor overige bestemmingen wijzen de komende zes weken uit of er voldoende vraag is om te komen tot prijsstijgingen. Over enkele weken gaan Duitse supermarkten al over op nieuwe peen uit Zuid-Europa.

Prognose: stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.