Home

Achtergrond

Weersomslag brengt onzekerheid komkommers

Met een grotere productie komkommers voor de deur is onzekerheid over de richting van de markt toegenomen. Een afzetorganisatie kon dinsdagmiddag geen richting aangeven.Veel hangt af van de handel met supermarkten voor volgende week. Dat legt de bodem in de markt.

Telers hebben op hun beurt geen zekerheid over de productie en sortering. Onzekere productieprognoses hadden ook vorige week de markt in de greep. Het snelle herstel kwam door een relatief grote contracthandel. De productie viel niet zo groot uit als verwacht wat de krapte op de daghandel deed aanwakkeren.

Nu moet de handel inspelen op een verwachte grotere productie. De veilklokken in Venlo en Sint-Katelijne-Waver geven ook geen richting, zegt een handelaar. In Venlo draaide dinsdag geen klok door carnaval. Bij Mechelse Veilingen kwamen prijzen tot stand van 23 cent voor 35’ers en 40’ers. Of dat richting is voor een week met grote productie is onzeker. Op die markt laten supermarkten hun programma’s langzaam aansluiten op Nederlands product.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.