Home

Achtergrond

Weekcontracten duiden nog niet op herstel komkommer

De komkommermarkt blijft op het kantelpunt hangen tussen het Spaanse en Nederlandse seizoen.

Nu nog enkele Duitse winkelketens vasthouden aan Spaans product is de vraag niet geheel op Noordwest-Europese komkommers gericht. Een Nederlandse importeur zegt dat Spaanse partijen nog wel direct naar Duitsland verscheept worden, maar nauwelijks op de Nederlandse markt voorkomen.

Een handelaar stelt dat contractprijzen voor volgende week wel licht boven het huidige prijspeil uitkomen. Veertigers worden aangeboden voor prijzen tussen de 21 en 24 cent. Dinsdagmiddag was nog niet duidelijk hoe hierop ingetekend is door supermarkten. Op de dagmarkt liggen de prijzen nu rond de 20 cent. Veel verschil is er niet tussen de sorteringen.

Met het aflopen van de Spaanse levering is de hoop gevestigd op de lente. Beter weer moet de vraag aanjagen in de winkels.

Prognose: weinig verbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.