Home

Achtergrond 11 reacties

Week 9: normaal beeld eiermarkt

De ontwikkelingen op de markt van eieren vertonen een normaal beeld voor de tijd van het jaar. Over het geheel genomen ligt de vraag, met wel enkele uitzonderingen, op een redelijk niveau en voor wat betreft de prijsontwikkeling, realiseert men zo hier en daar een klein plusje.

De markt staat wel wat in het teken van de vakantie en in carnaval vierende regio’s zoals in het zuiden van het land en in het Ruhrgebied, ligt de vraag op een wat lager niveau dan in de afgelopen weken gebruikelijk was, maar dat is zoals gemeld normaal voor de tijd van het jaar.

De industrie koopt wel de nodige eieren, maar echt grote hoeveelheden worden er niet afgenomen. Dit geldt zeker ook voor ververijen en kokerijen, want vooral kokerijen zouden nog over grote voorraden beschikken.

Het aanbod is niet extreem groot, maar ruim voldoende om aan de huidige vraag tegemoet te komen. Zoals de afgelopen weken al vaker gemeld, zou dat wat minder gelden voor biologische eieren. Deze soort is niet echt overdadig beschikbaar.

Al met al, een normaal beeld op de markt van eieren.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van Gait

  Het PPE vindt het, gezien de reactie, blijkbaar normaal dat pluimveehouders onder de kostprijs krijgen uitbetaald.

 • no-profile-image

  tinus

  de rep eierbank in duitsland is ruim 1 cent omhoog, we wachten af wat de nop doet.

 • no-profile-image

  ochten(d)

  nop gooit het anker uit, voor meer loon

 • no-profile-image

  het poesje

  zijn loon slaven, ook loonslaven

 • no-profile-image

  ei love

  one egg a day, does not keep the deurwaarder away

 • no-profile-image

  De Econoom

  Wat een amateuristische analyze zeg. "De markt staat wel wat in het teken van de vakantie en in carnaval vierende regio’s zoals in het zuiden van het land en in het Ruhrgebied, ligt de vraag op een wat lager niveau dan in de afgelopen weken gebruikelijk was, maar dat is zoals gemeld normaal voor de tijd van het jaar". Kom op zeg hoe klein is de invloed van 2 dagen carnaval op de distributie van eieren in heel Europa. Dan kun je iedere nationale feestdag in Duitsland gebruiken als excuus om de prijs weer onnodig te drukken.

 • no-profile-image

  kip

  met de carnaval word veel gezopen en veel gevreten en meestal zijn het de eieren die dan snachts gebakken worre
  dus wanne kolder die prijsstelling

 • no-profile-image

  kippetje

  Carnaval drukt de prijs?????
  De huisverkoop is al de hele week niet aan te slepen.
  Hoezo minder eieren eten?????

 • no-profile-image

  gelukkig geen

  ga er maar niet van uit dat de prijzen noemenswaardig gaan oplopen ook niet richting pasen. de pakstations zullen eerst aan zich zelf denken en dan pas aan de pluimveehouders en hoge prijzen bij een tekort zullen ze ook niet meer toestaan want dan krijgen ze het met de winkels aan de stok. de tegenstrijdige berichten van de laatste tijd zijn daar het bewijs van.
  1:ruimen weg is weg (arend mijs)
  2:lage prijzen: veel gaat naar derde landen
  3:indutrie koopt mondjesmaat
  4:indutrie heeft vooraden opgebouwt(waar komen die in een keer van af, er is masaal geruimt "en nog steeds" en de eieren die er nog waren zijn toch naar derde landen gegaan?
  met alle leegstand die er is lijkt het mij niet mogelijk wat er nu gebeurt.
  dus de anlyses of de prijsstelling kloppen niet. ga er maar van uit dat de prijsstelling het meeste afwijkt van de werkelijkheid.

 • no-profile-image

  flip

  wat zal er deze week weer verzonnen worden om iedreen rustig te houden.
  "normaal beeld eiermarkt" lijkt me niet echt van toepassing, kan de rekeningen niet eens voldoen dat noem ik niet een normaal beeld. niet echt handig om als onafhankelijk VAKblad elke week een artikel te schrijven in opdracht van.

 • no-profile-image

  kip

  ut is aan de costa een beetje duurder uitgevallen als gepland en ik moet ut toch ook ergens vandaan halen. groetjes piet en joop

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.