Home

Achtergrond 5 reacties

Week 12: wisselend marktbeeld eiermarkt

De situatie op de markt van eieren vertoont deze week wisselende tendensen. Een aantal pakstations meldde dat de vraag van de retail in Nederland en Duitsland niet bijzonder groot is en dat zou vooral aan de wat tegenvallende consumptie liggen. Anderen vonden dat nog wel meevallen, maar zeker is, dat de bestellingen deze week niet omvangrijk zijn.

Over de vraag van de industrie zijn de pakstations het wel eens, want die zou zondermeer tegenvallen. De verwerkers zouden op bijzonder lage niveaus bieden en dat wordt vooral veroorzaakt, doordat de afzet van verwerkte producten ook niet echt groot van omvang is.

Een aantal pakstations meldden dat de prijzen van de eieren vanwege de lopende marktsituatie een wat dalende tendens vertonen en dat zou vooral voor kooieieren gelden. De prijzen van scharreleieren stabiliseren tot eveneens licht dalende tendensen.

Vanwege de dalende prijstendens bij kooieieren, komen er wellicht weer wat meer mogelijkheden op derde landen. De vraag van een aantal derde landen zou ook wel wat aantrekken, maar de hoeveelheden zijn zeker niet omvangrijk.

Voor de contractbestellingen van de retail op de wat langere termijn, dus voor levering richting Pasen, is er niet zoveel aan de hand, want die vraag is gewoon goed.

Al met al, een wat wisselend marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zoon van gait

  een analyse van niks

 • no-profile-image

  wilco van laar

  ppe, hoe komt het dat jullie opnieuw het marktbeeld van de scharreleieren naar beneden praten ? Terwijl de prijs omhoog gaat ?

 • no-profile-image

  lub

  nou beste wilco wat dacht je van , wiens brood men eet diens woord men spreekt.

 • no-profile-image

  Zents

  Beste Lub, hier haal je toch iets door elkaar, het brood wat jij bedoeld wordt toch grotendeels opgebracht , betaalt door de primaire sector via de heffingen, belachelijke controle kosten enz. Het woord dat men spreekt is inderdaad voornamelijk na papagaaien van handel en industrie.

 • no-profile-image

  Piet

  De markt is negatief. Daar kan men niets aan doen , heeft te maken met overproduktie. Dat wil zeggen gierigheid pluimveesector. Vorig jaar Pasen zeer hoge prijzen , dus alles moet weer vol plus Bertje extra. Nu merken we de gevolgen. Dus eigen schuld , dikke bult.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.