Home

Achtergrond

Wankele markt door flauwe export en matige uien

Ondanks geweeklaag over de kwaliteit staan de uiennoteringen nog boven 20 euro. De stemming is flauw.

De export naar Noord-Afrika ligt grotendeels stil. Uitvoer naar Rusland gaat (administratief) moeizaam. Alternatieven binnen de EU dan maar? Bij afnemers in bijvoorbeeld Duitsland is de momenteel slechte reputatie van de Nederlandse ui een handvat voor claimen van korting. De kwaliteit rjdt zo de handel in de wielen. De baalprijs ligt op 27 tot 29 euro per 100 kilo voor de doorsnee klasse II. Afgezet tegen de telersprijzen is er ongeveer 5 euro voor sorteren en dergelijke. Met de huidige tarrapercentages is dat krap. Bovendien komen van de uien juist de minste partijen het eerst op de markt. Er is broos evenwicht.

Prognose: prijsdruk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.