Home

Achtergrond

Vion verhoogt prijs minder dan Duitse concurrenten

Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 6 cent naar € 1,50 per kilo geslacht gewicht.Aangezien Duitse slachterijen hun noteringen met 7 cent laten stijgen naar € 1,49 neemt het verschil tussen Vion in Nederland en Duitsland af naar 1 cent.

Varkensvlees levert 3 tot 4 cent per kilo meer op. De marges van de slachterijen dalen dus.

De nieuwe beursprijzen van de varkenshandelaren zijn uitgekomen op € 1,12 per kilo voor levende en € 1,44 voor geslachte varkens. Dat is een stijging met 5 tot 6 cent per kilo. De beursprijs voor biggen is deze week 42 euro per stuk. Dat is 10 euro meer dan de oude prijs van de beurscommissie. Deze stijging is een gevolg van de inwisseling van toeslagen.

Prognose: prijzen hoger.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.