Home

Achtergrond

Stoichkov: 'honger versla je samen, in een team'

Ouagadougou - Oud-voetbalster Hristo Stoichkov bezoekt op uitnodiging van de FAO Burkina Faso om aandacht te vragen voor het gevecht tegen honger dat nabij de Sahel gevoerd wordt.

Stoichkov riep op tot meer aandacht voor de landbouw. Samenwerking is de sleutel tot succes, aldus de man die ooit Camp Nou, de thuisbasis van F.C. Barcelona in vuur en vlam zette. “Een goed team wint altijd”, zei de Bulgaar tijdens het oogsten van aardbeien. “Honger versla je samen, als een team.” De FAO kreeg onlangs van de Europese Unie 1,8 miljoen euro om veevoer te verstrekken aan veehouders in Burkina Faso en lokale boeren te trainen. De komende maanden zullen ook profvoetballer Patrick Vieira (Manchester City) en oud-profvoetballer Roberto Baggio zich inzetten. Wereldwijd lijden circa 1 miljard mensen honger. Rond de Sahel heerst al jaren een vrijwel permanente voedselcrisis, volgens sommigen mede door klimaatverandering.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.