Home

Achtergrond

Spanje maakt plaats voor Holland

Doetinchem - Bij Albert Heijn worden de Spaanse tomaten deze week afgeprijsd om plaats te maken voor de nieuwe lichting Hollandse tomaten.

Doetinchem - Bij Albert Heijn worden de Spaanse tomaten deze week afgeprijsd om plaats te maken voor de nieuwe lichting Hollandse tomaten. Ook de paprika’s zijn verkrijgbaar met 35 procent korting. De eerste onbelichte Nederlandse tomaten zijn sinds enkele weken weer op de markt. Ook onbelichte komkommer en paprika hebben inmiddels hun intrede gedaan. De verwachting is dat de aanvoer van vruchtgroenten vanuit Spanje de komende weken snel af gaat nemen. Foto Jeroen Verheul

Rossum - Jan Nijmeijer haalt de laatste oogst schorseneren uit de grond. Vanaf begin oktober kon Nijmeijer de groente oogsten, die tijdens vorstperiodes gewoon kan blijven staan. De wortels beginnen hier en daar al wat uit te lopen, maar dat doet niets af aan de kwaliteit of de smaak. Nijmeijer heeft een biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf. Hij stelt daaruit iedere week groentenpakketten samen voor verschillende afnemers. "De pakketten gaan naar 250 gezinnen, twee restaurants en de boerderijwinkel", vertelt Nijmeijer. Foto Ruben Meijerink

Ben Gardenne - Een man koopt groente en fruit op een markt in Ben Gardenne, een plaats in Tunesië nabij de Libische grens. Volgens de Verenigde Naties zijn meer dan 200.000 vluchtelingen uit Libië naar buurland Tunesië getrokken. De VN doet een oproep aan de internationale gemeenschap om te helpen met de evacuatie van duizenden vluchtelingen die vastzitten bij de grens. Foto ANP

Ravenswaay – Schapenhouder Gert van de Oever laat schapen met de eerste lammeren naar buiten in de uiterwaarden van de Lek. De lammeren zijn vier tot vijf weken oud. Het is nog wat vroeg in het jaar, waardoor er nog maar weinig gras is, maar dat is volgens de schapenhouder geen probleem als de dieren maar worden bijgevoerd. Ook is het van belang dat de lammeren uit de wind kunnen liggen. Tot nu toe zijn er op het schapenbedrijf van Van de Oever zo’n 280 lammeren geboren. ”Ongeveer de helft van de driehonderd ooien heeft afgelammerd”, vertelt de schapenhouder. Naast schapen houdt Van de Oever ook vleeskoeien van het MRIJ-ras. Foto William Hoogteyling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.