Home

Achtergrond 3 reacties

Slachtkoeienprijs in de plus

Carnaval is voorbij en dat betekent dat slachterijen weer op volle toeren draaien. De vraag naar runderen neemt toe, slachterijen hebben de behoefte om de slachthaken aan te vullen.

Het aanbod groeit ook, maar in mindere mate. Veehouders ruimen weinig koeien op. Boeren met overproductie hebben al vee uitgestoten. Bovendien is de melkprijs het afgelopen jaar behoorlijk gestegen en dat maakt het aantrekkelijker om vee langer aan te houden.

Het gevolg hiervan is dat de prijzen licht stijgen. Dat geldt echter vooral voor de lagere kwaliteiten. De duurdere koeien en ook de luxe stieren zijn al een tijdje vrij prijzig. De vraag naar deze categorieën stagneert.

De komende weken kunnen worstkoeien nog wat verder in prijs stijgen. Maar die prijsstijging wordt alleen veroorzaakt door het kleine aanbod.

prognose:

alleen worstkoeien duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pedro

  Gelukkig toch dat alles beter draait ! Laat het zo maar een tijd duren ! En dat we er allemaal aan verdienen o.a. de veehouders, veehandel, grossiers, ....etc !

 • no-profile-image

  onbekend

  beste mensen

  stieren prijs DE is na 3 weken zakken deze week weer flink gestegen !!
  r u stieren noteren weer 3.6 € excl btw 3.81 incl btw dus voor gemiddelt u- stieren.!!

  let op beste mensen turkije gaat binnenkort ook weer terug komen prijzen stijgen verder!!!

  met vriendelijke groet op de hoogte zijn in het buitenland

 • no-profile-image

  FREDJE

  Goeiedag allemaal, wat een mooi weertje hé! ivm reactie pedro's artikel... GROOT gelijk pedro, hoop ook van gans er harte dat van deze keer (gans) de schakel kan mee profiteren van de prijsstijging worstekoeien!!! van boer tot VEEHANDELAAR en grossier!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.