Home

Achtergrond

Rustige peenafzet leidt tot stabilisering in prijs

De markt voor peen is rustig. Emmeloord hield de laatste notering voor biologische peen ongewijzigd op 38 tot 40 euro. De Israëlische biopeen die sinds twee weken op de markt is, neemt nu over. Het aanbod oude biopeen is matig van kwaliteit.

Dat geldt eigenlijk ook voor de partijen gangbare peen die op de markt komen. In heel Europa is de kwaliteit hooguit redelijk te noemen.

In de prijs zit nog weinig beweging. Zowel Middenmeer als Emmeloord verlaagden de notering voor B-peen alleen aan de bovenkant. De markt stabiliseert. De handel voor de betere kwaliteiten komt pas op gang vanaf medio april. De export naar Rusland verloopt nog niet vlot. Als gevolg van de weersomstandigheden zijn havens moeizaam bereikbaar.

Prognose: prijzen stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.