Home

Achtergrond 327 x bekeken

Politie en VWA redden beschermde wilde vogels

Rijswijk - In het Overijsselse Borne zijn veertig beschermde wilde vogels gered, die met lijmstokken gevangen waren en door een particulier illegaal in een volière werden gehouden. Het gaat om wilde sijzen, een putter en een goudvink.

Dat heeft de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit bekendgemaakt. De nVWA voerde de actie uit samen met de politie Twente. De vogels waren gevangen met een speciale lijm op lijmstokken en met gebruik van een klepkooi en een lokvogel.

Sijzen zijn beschermde inheemse vogels, die niet mogen worden gevangen. De wilde sijzen zijn vrijgelaten, de goudvink en de putter zitten in een opvangcentrum. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Kooien en een tube vogellijm zijn in beslag genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.