Home

Achtergrond

Overschotten na lange tijd weer naar industrie

Bij de afzet van champignons lopen producties in de cellen op.Dat betekent dat de opbrengst tot normale waardes stijgt. Op de markt is dat goed voelbaar. Met een redelijke vraag naar witte champignons kwam de prijs onder druk. Sinds lange tijd werden verse partijen richting industrie geleid. Het lijkt erop dat de krapte van de laatste weken voorlopig voorbij is. Voor de middelsortering werd afgelopen week gemiddeld € 1,15 per kilo betaald (daghandel en contract), 10 cent minder dan de week ervoor.

Ook bij kastanjechampignons en oesterzwammen zakten de prijzen in de handel. De prijsval bij oesters was het grootst tot gemiddeld 2 euro, een daling van 40 cent.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.