Home

Achtergrond

Opbrengst blank kalfsvlees is stabiel op hoog niveau

De opbrengsten van blank kalfsvlees zijn erg stabiel op een relatief hoog niveau.Frankrijk heeft een tekort aan dat vlees en moet dus bijkopen. Ook de afzet op de Duitse markt loopt vriendelijk. Italië biedt dezelfde prijzen als vorige week. Daardoor blijven de Denkavit-prijzen voor blanke vleeskalveren gelijk. Zwartbonte blanke vleeskalveren noteren bij Denkavit € 5,25 tot € 5,35 en roodbonte dieren € 5,45 tot € 5,55 per kilo geslacht gewicht. De prijzen van de eerstgenoemde beesten liggen € 0,70 per kilo hoger dan een jaar geleden.

Roodbonte blanke vleeskalveren noteren € 0,50 per kilo hoger dan half maart vorig jaar. Door acties van supermarkten met Pasen en Pinksteren blijft de toon goed.

Prognose: Prijs gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.