Home

Achtergrond

Ook auberginemarkt zucht onder druk van Spanje

Auberginetelers moeten het in week 13 stellen met dagprijzen variërend van 66 tot 77 cent per kilo (225 grams). Dat is ruim onder het gemiddelde van de laatste jaren, dat volgens marktkenners rond de 85 cent per kilo ligt.

Spanje zou de druk op de markt opvoeren, Duitse supermarktprogramma’s laten hun programma’s met Spaanse leveranciers langer doorlopen. Ook de binnenlandse vraag is beperkt, bovendien groeit het volume de laatste weken fors, door het zonnige weer. De verwachting is dat de prijs op niet al te lange termijn weer aan gaat trekken, als Spanje langzaam maar zeker uit het speelveld verdwijnt. Dan moet de kiloprijs zeker op kunnen lopen, aldus handelaren.

Prognose: licht stijgende prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.