Home

Achtergrond 816 x bekeken 3 reacties

Niet direct getroffen door provincieplan

Zuidbroek - Akkerbouwer en legpluimveehouder Harm Atzema in Zuidbroek heeft 60 hectare akkerbouw en een legpluimveetak die hij recent heeft uitgebreid van 30.000 leghennen naar 50.000 leghennen.

Zuidbroek - Akkerbouwer en legpluimveehouder Harm Atzema in Zuidbroek heeft 60 hectare akkerbouw en een legpluimveetak die hij recent heeft uitgebreid van 30.000 leghennen naar 50.000 leghennen.
Het besluit van Provinciale Staten van Groningen deze week raakt Atzema niet direct. Op korte termijn heeft hij geen uitbreidingsplannen voor de leghennenhouderij. Wel zijn er andere zorgen. Atzema woont op afstand van zijn bedrijf en zou graag een woonhuis willen bouwen. De voorgenomen reconstructie van de autoweg N33 naar een vierbaans weg, kan voor hem betekenen dat zijn bedrijf een stuk moeilijker bereikbaar wordt. Atzema's bedrijf staat in de plannen die deze week zijn aangenomen ingetekend als een zogenoemd 'Niet volwaardig bedrijf'. Atzema: "Volwaardige bedrijven krijgen meer mogelijkheden. Het is mij totaal niet duidelijk waarom ik als niet volwaardig bedrijf te boek sta." Hij heeft dan ook bezwaar aangetekend tegen deze kwalificatie. Atzema betreurt de gang van zaken deze week in het provinciebestuur. "Die mensen hebben geen idee hoe de sector werkt en hoe het in elkaar zit. Er is veel onwetendheid over onze sector. Dat is eigenlijk heel triest. Hij vindt dan ook dat de sector daar wat aan zal moeten doen. Als individuele boer kan ik de discussie aan gaan en zo veel mogelijk laten zien waar ik mee bezig ben. Meer kan ik niet doen." Foto Koos van der Spek

Tokio - Een zeebeving van 8.9 op de schaal van Richter gevolgd door een monsterachtige vloedgolf met toppen van 10 meter heeft enorme schade aangericht in de Noordoostelijke plattelandsregio van Japan, Tohoku. Mensen, auto’s, boten, gebouwen maar ook kassen en rijstvelden zijn vernietigd. Volgens Japanse media zijn bij de stad Sendai (1 miljoen inwoners) tenminste 300 lijken gevonden. Het uiteindelijke aantal slachtoffers ligt mogelijk veel hoger. Voor de Japanse economie is de “tsunami” ook een ramp. De overheidsfinanciën staan al jaren onder druk en de ramp kost mogelijk zoveel dat Japan meer rente moet betalen wanneer het schuld verkoopt. Foto EPA

Shenyang - Een politie-agent in de Noord-Chinese stad Shenyang laadt een vrachtauto afgekeurde kip uit. De regering is onder andere in de provincie Liaoning een campagne begonnen tegen onecht en ondermaats voedsel. Om de campagne kracht bij te zetten wordt afgekeurde waar publiek vernietigd. Tot nu toe heeft de politie varkens- en kippenvlees, wijn en melk geconfisceerd. De totale waarde ligt volgens de regering op 13,5 miljoen Yuan, wat neerkomt op een kleine 1,5 miljoen euro. Extra pijnlijk is de inname en vernietiging van meelballetjes. De stad telt enkele beroemde meelballetjes-restaurants die nog uit de achttiende eeuw stammen. Foto EPA

Hoeleden - Om hun ongenoegen over het nieuwe mestactieplan te uiten, voerden land- en tuinbouwers uit Vlaams-Brabant vrijdag actie. Vlaams-Brabant kent geen mestoverschot, noch een fosfaatverzadiging van de bodem zodat de boeren niet begrijpen waarom zij delen in de klappen Foto VILT

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm Atzema

  Naam staat fout gespeld. m. vr. gr. Harm Atzema

 • no-profile-image

  ambtenaren zijn de doodssteek voor ondernemers.

 • no-profile-image

  Bepaalde ondernemers worden de ondergang van de samenleving!

Of registreer je om te kunnen reageren.