Home

Achtergrond

Na nat 2010 kiest akkerbouwer voor extra drainage

Oude Pekela - Akkerbouwer en loonwerker Gerard Wortelboer laat na een uiterst nat 2010 een aantal percelen met een totale omvang van 15 hectare extra draineren.

"De prijzen zijn nu relatief hoog", aldus de Groninger, "maar daar kun je alleen bij een normale productie optimaal van profiteren. Ik kies daarom nu voor een relatief dure oplossing, waarvan ik hoop dat deze zich uiteindelijk uitbetaald." Het werk wordt uitgevoerd door Combi Drain uit Assen. Wortelboer kiest door drainage met een kettingmachine in plaats van een sleufloze machine. Het kettingmachine-systeem wordt toegepast bij slecht doorlatende grond. Foto Koos van der Spek

Abcoude - De koeien van een biologische veehouder in Abcoude gaan dinsdag weer voor de eerste keer van het jaar naar buiten. Stichting Wakker Dier organiseerde de jaarlijkse 'koeiendanspremiere'. Niet alleen voor koeien is dit een gelukzalig moment, ook voor de melkveeboeren is dit het mooiste moment van het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Wakker Dier naar het geluk van biologische boeren. Foto ANP

Abcoude - Een koe maakt een vreugdesprong als ze dinsdag in Abcoude weer voor de eerste keer van het jaar naar buiten gaat. Foto ANP

Lauzerte - De Franse president Nicolas Sarkozy heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het platteland in de regio Tarn et Garonne. De president hield daarbij onder meer een rondetafelgesprek met een aantal vertegenwoordigers van regionale boerenorganisaties waarin onder meer de komende contractualisering in de melkveehouderij ter sprake kwam. Voorafgaand bracht hij een bezoek aan de boerderij van Sophie Poux bij Lacour. De boerin had de president daartoe persoonlijk uitgenodigd toen ze een paar weken geleden meedeed aan het vragen-en-antwoord tv-programma Paroles des Français met Sarkozy. Voorafgaand aan zijn bezoek had ze haar bedrijf wel een verfje gegeven en ook het erf en de oprijlaan flink opgeknapt. "We hebben een aantal regionale gerechten, waaronder een foie gras en natuurlijk een kaas van ons eigen bedrijf, voor hem klaar staan", aldus de boerin. Sarkozy was niet zonder reden op reis. Volgende week staan er kantonale verkiezingen op het programma en volgend jaar moet de president zelf voor zijn herverkiezing gaan strijden. Foto EPA

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.