Home

Achtergrond 1 reactie

NAJK pleit voor bouwstop 'ministallen'

Utrecht - Er moet een landelijke bouwstop komen voor ministallen. Dat bepleit het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) op zijn website.

Het pleidooi lijkt een wat ludieke reactie op de wens van de Tweede Kamer om voorlopig geen megastallen meer te bouwen. De Kamer nam daartoe onlangs enkele moties aan. Staatssecretaris Henk Bleker overlegt met provincies en gemeenten over de uitvoering van deze moties.

NAJK-voorzitter Wilco de Jong stelt dat te kleine stallen slecht zijn voor milieu, dierenwelzijn en ruimtelijke ordening. Ger Koopmans (CDA) wil dit ’serieuze punt’ bespreken met Bleker en de Kamer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zelden in mijn leven zo'n domme stelling meegemaakt. De kleinschaligheid in veehouderij geeft mensen, beesten en natuur de ruimte. Ruimte waar beesten gewoon op het land of op stroo leven, ruimte waar weinig tot geen antibiotica wordt gebruikt, ruimte waar geen duizendenden vierkante meters golfplaat wordt gebruikt. Zodra beesten,zowel varkens, kippen of koeien, voor economisch gewin uit hun natuurlijk gedrag worden gehaald
    moet de mens bijspringen. Daar gaat het fout. Beter met minder is de mooiste uitdaging.

Of registreer je om te kunnen reageren.