Home

Achtergrond

Markt vollegrondsgroente rustig, prijzen blijven laag

Handelaren en telers noemen de markt voor vollegrondsgroente "lui".

Zowel de vakantieperiode als de komst van carnaval maken dat relatief weinig wordt gekocht, tegen matige prijzen. Supermarkten hebben momenteel geen acties met de vollegrondsgroente uit Nederland. Er zijn wel acties met bloemkool en IJsbergsla, beiden vooral uit Spanje afkomstig. Het grote aanbod van deze producten duwt ook de prijzen van andere vollegrondsgroente omlaag.

Voor witlof beweegt de prijs rond de 70 cent per kg. Prei wordt verkocht voor 55 cent per kg. Beide prijzen liggen onder de kostprijs. Voor bloemkool uit Spanje wordt een euro per stuk betaald. Broccoli 'doet' 1,20 euro per kg.

Prognose: prijzen gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.