Home

Achtergrond

Laatste zakken melkpoeder van band bij Lyempf

Kampen – De laatste zakken melkpoeder worden van de band gehaald en opgestapeld bij Lyempf in Kampen.Kampen – De laatste zakken melkpoeder worden van de band gehaald en opgestapeld bij Lyempf in Kampen. Directeur Robert Jan Bannink zette afgelopen zaterdag de fabriek stil en liet de installaties reinigen. Het is in afwachting van een faillissement, dat tot nu toe maar niet wordt aangevraagd. Lang zal dat vermoedelijk niet meer duren. Want als eigenaar John Karageorgis van Gramen Trading and Shipping/Carnell de stekker niet uit het bedrijf trekt, zal het personeel dat doen, zo werd gisteren bekend. Omdat namelijk alle betalingen zijn gestopt, is het de verwachting dat over maart ook geen salaris wordt uitbetaald. Op 1 april zal dat duidelijk zijn. Dan is er ook een formele vordering van het personeel en kan het faillissement worden aangevraagd. Nu is dat nog niet mogelijk.
Foto Ruud PloegHorssen – Afzetcoach Dick Lagerweij van Telersvereniging Conference (TVC) inspecteert perenknoppen van teler Mathieu Gremmen (rechts) in het Gelderse Horssen. Lagerweij bezocht gisteren meerdere bedrijven, maar denkt dat de schade door de vorstaanval van gistermorgen meevalt. ”Het begon pas laat te vriezen en zette niet door. Het is afwachten hoe dat bij appels uitpakt, maar voor peren ben ik niet bezorgd.” Gremmen is het tweehonderdste lid van telersvereniging TVC.
Foto VidiPhoto

Lisse - Bloemenliefhebbers genoten gisteren in de Keukenhof van de bloeiende bollen.

Den Haag - Maar liefst 450.000 narcissen staan momenteel vol in bloei op het Prins Clauspein bij Den Haag. De bloembollen bloeien in de Haagse stadskleuren en zijn de afgelopen drie jaar aangeplant door onder meer voormalig landbouwminister Gerda Verburg en Wim Deetman, oud-burgemeester van Den Haag, in samenwerking met het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) en Rijkswaterstaat. Het IBC meldt dat de narcissen goed kunnen verwilderen en elk jaar opnieuw in bloei kunnen komen. De bloeipracht wordt dagelijks bekeken door vele tienduizenden mensen die het verkeersknooppunt passeren.

Helden - Een medewerker van aspergebedrijf Teboza uit Helden steekt asperges aan de lopende band. Afgelopen zaterdag toonde Teboza de sorteermachine Ascopi 1700 aan het grote publiek. Teboza gebruikt de sorteerder zelf op 100 hectare. De capaciteit schat eigenaar Wil Teeuwen op circa 10 hectare per dag. De machine is ontworpen om arbeidskosten te drukken. Door een verdubbeling van de kilo-opbrengst kan de uitgave voor arbeid halveren. Er is ook een kwaliteitsvoordeel. Teeuwen: “We wilden per se de kwaliteit verbeteren. Dat kan door op het veld al asperges te wassen, te snijden en te sorteren. Op de open dag kwamen circa 2.000 belangstellenden af. Afgelopen weekend opende Aspergegilde Peel en Maas het nieuwe aspergeseizoen.
Foto Twan Wiermans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.