Home

Achtergrond

Ierse varkenshouders vinden prijsverhoging onvoldoende

Dublin – De Ierse varkenshouderij is weliswaar blij met de door de verwerkers aangekondigde prijsverhoging met vier cent, maar vindt dat toch nog lang niet voldoende om de gestegen kosten te dekken. ’’Verwerkers moeten sneller zorgen voor een levensvatbare prijs voor de producenten die nog steeds onder financiële druk staan,” stelt voorzitter Tim Cullinan van de sectie varkenshouderij binnen de Irish Farmers Association.

Volgens Cullinan is een substantiële verhoging van de varkensprijzen nodig om de sector in stand te kunnen houden. ’’Vleesverwerkers moeten voor die verdere prijsverhogingen zorgen. De Ierse winkeliers kopen meer en meer producten met ons kwaliteitsstempel.
Het is de verantwoordelijkheid van de primaire en secondaire verwerkers om te zorgen dat op deze producten voldoende marge zit om de productiekosten te dekken.”

Jan Kramer

Of registreer je om te kunnen reageren.