Home

Achtergrond

Ierse importen bedreigen notering nog niet

Op de kalvermarkt in Purmerend bleven de nuka-noteringen deze week gelijk.In eerste instantie leken de verkoopprijzen zelfs omhoog te tenderen, aldus de handel. Gaandeweg de markt werd echter duidelijk dat de noteringen stabiel zouden blijven.

Gezien de stroom Ierse nuka’s die nu naar Nederland komt, zou het eigenlijk voor de hand liggen dat de noteringen voor Nederlandse kalveren ook onder druk kwamen. Blijkbaar is er echter voldoende vraag naar kalveren. Dat is ook niet onlogisch, want met name de mesterij van jonge rosé’s breidt nog altijd uit.

Of de noteringen ook de komende weken stabiel kunnen blijven is nog de vraag. Bepalend is de omvang van de Ierse import.

Prognose: lichte prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.