Home

Achtergrond

Fritesaardappelmarkt veert voorzichtig weer op

De markt voor fritesgeschikt trekt voorzichtig weer aan. De noteringen op de telersbeurs Emmeloord gaven vorige week precies aan wat er speelt: voor fritesgeschikt lichte prijsdruk aan de onderzijde van de markt en een kleine plus aan de bovenkant.

De verwerkende industrie is weer aanwezig op de vrije markt, maar laat bij dit prijsniveau Bintjes even liggen, ten faveure van de Innovators.

De export blijft de kar trekken. Vrijdag noteerde telersvereniging VTA frites ongewijzigd en export 50 cent duurder. De stemming heeft ook zijn weerslag op de termijnmarkt, waar de gemiddelde afrekenprijs voor het aprilcontract weer klimt naar 26 euro vrijdag. Juni ’deed’ 28 euro.

Prognose: prijsstijging.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.