Home

Achtergrond

Duitse vraag naar peen begint aan te trekken

De vraag naar Nederlandse peen neemt nu toe.De prijzen zijn deze week dan ook gemakkelijk gelijk gebleven in de aanloop naar de echt levendige markt die in de loop van april ontstaat. In Duitsland, voor de export van peen de voornaamste bestemming, is de eigen voorraad bewaarpeen kleiner dan in het vorige seizoen. Vooral mindere kwaliteit van het product dat uit de bewaring komt en de hogere tarrapercentages (er is ook meer grond mee gerooid dan gebruikelijk) drukken de beschikbare volumes.

Verder heeft de afzet van de peen uit eigen productie in Duitsland niet bepaald slecht gelopen, zodat er minder over is. Inmiddels gaan de Duitse prijzen met de Nederlandse mee richting € 20 per 100 kilo.

Prognose: stabiele tot stijgende prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.