Home

Achtergrond

Deense export varkens zakt in

Kopenhagen - Deense vleesvarkenshouders exporteren steeds minder slachtrijpe dieren naar het buiteland. Zij krijgen in eigen land concurrerende opbrengsten voor hun beesten. Dat blijkt uit cijfers van de Deense sectororganisatie Landbrug & Fodevarer.

In janauri van dit jaar gingen 38.800 Deense vleesvarkens de grens over. Dat is 62 % minder dan een jaar daarvoor. In 2010 daalde de Deense export met 30 % naar 774.000 stuks.
Door de daling van de export ontvingen Deense slachterijen in janauri van dit jaar met 1,55 miljoen stuks bijna 2,6 procent meer varkens (1,55 miljoen) dan in dezelfde maand van 2010.
Als gevolg van het stijgende aantal slachtingen moeten Deense varkensvleesbedrijven meer varkensvlees exporteren. De Deense uitvoer van varkensvlees kwam vorig jaar tot en met november uit op bijna 1,55 miljoen ton. Dat is 5,8 procent meer dan in dezelfde periode van 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.