Home

Achtergrond

Bierbostelprijzen verder naar beneden bijgesteld

De bierbostelprijzen gaan verder naar beneden. De prijzen worden met 10 cent verlaagd.

Ook in januari werden de bierbostelprijzen, die op een historisch hoog niveau stonden, al flink in prijs verlaagd. Verder lijkt er op de voedermarkt nog weinig te veranderen.

Reden voor de over het algemeen stabiele prijzen is het beperkte aanbod. Perpulp en aardappelvezels worden niet meer verkocht. De laatste vrachten aardappelvezelsworden deze week geleverd. Daarnaast is tarwegistconcentraat nog steeds krap beschikbaar. Bio-ethanolfabrieken hebben de voerleveranciers laten weten dat het aanbod voorlopig ook nog wel beperkt zal blijven.

De handel in maiskuil is nog zeer beperkt. Zowel koper als verkoper lijkt nog afwachtend. Prijzen rond de 52 euro per ton zijn hoog maar lijken in verhouding tot de voederwaarde reëel. Een deel van de veehouders zit krap in het ruwvoer. Er komt een moment dat deze veehouders overgaan tot koop. De nieuwe mais laat voorlopig nog op zich wachten.

Het feit dat de bierbostelprijzen wel dalen heeft simpelweg te maken met een stijgend aanbod. Brouwerijen voeren de productie richting de zomer op. De verwachting is dan ook dat alleen de bostelprijzen verder gaan dalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.