Home

Achtergrond

Zakkende noteringen op een flauwe uienmarkt

De uiennoteringen zakken en eigenaars van vrije uien kunnen zich afvragen of ze de boot hebben gemist.

De stemming is niet zo best op de uienmarkt. Dat komt vooral door de kwaliteitsproblemen. Deze dagen gaat de Senegalese grens dicht voor buitenlandse uien ter protectie van de afzet van eigen product. De handel op Ivoorkust is al gestopt. Dat scheelt per week ca. 6.000 ton afzet. Vanwege de te matige gemiddelde kwaliteit is voor deze uien maar gedeeltelijk een alternatieve bestemming te vinden in de EU.

De hoop is gevestigd op groeiende afzet in Rusland, maar dat gaat niet zo hard als bij aardappelen. Het prijsniveau is een struikelblok bij de geboden kwaliteit. Vandaar vooral een verlaagde onderkant van noteringen.

Prognose: prijzen onder druk.Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.