Home

Achtergrond 2 reacties

Worst van Unox en Hema niet zo duurzaam

Den Haag - TV-kok Pierre Wind toont de winnende rookworst van de lekkerste duurzame rookworst van Nederland.

Den Haag - TV-kok Pierre Wind toont de winnende rookworst van de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Stichting Natuur en Milieu testte 21 rookworsten op smaak en duurzaamheid. De combinatie van deze factoren blijkt niet heel eenvoudig. Als beste kwamen de Gelderse rookworst van Albert Heijn en de magere varkensrookworst van Lifestyle uit de bus. De puur plantaardige worsten van Tivall en Vivera scoorden het best op duurzaamheid, maar deze worsten waren volgens de jury niet lekker. De jury vindt de smaak van de wordt belangrijker dan de duurzaamheid, omdat slecht smakende worsten geen groot marktaandeel zullen krijgen. De rookworst van Hema en de Gelderse rookworst van Unox scoren matig op duurzaamheid. “Worsten kunnen duurzamer als er meer plantaardige ingrediënten in worden gedaan of meer kip. Ook het gebruik van verantwoorde soja in het veevoer draagt bij aan het verduurzamen van het product”, aldus een woordvoerder van Natuur en Milieu. Foto Engel Lameijer

Gorinchem – Slateler Chris Noordam presenteert zijn eigen teeltuitvinding aan bezoekers van de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. Met het zogenoemde Dry Hydroponics kan sla geteeld worden op drijvende panelen waarbij alleen de wortels het water raken. Daarmee is de plant minder gevoelig voor schimmels. Noordam is een van de ruim vijfhonderd exposanten. De driedaagse beurs, die gezien wordt als belangrijkste tuinbouwontmoetingsplaats voor Nederlandse telers, duurt nog tot en met vandaag.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Meer kippevlees in rookworst om die duurzamer te krijgen? Bennen ze bij Natuur en Miljeu nou van de halalgeslachte aardvarkens besnuffeld?

  • no-profile-image

    Lekker belangrijk !

Of registreer je om te kunnen reageren.