Home

Achtergrond 11 reacties

'Wild is het ultieme scharrelvlees'

Peter Klosse, eigenaar van het sterrenrestaurant De Echoput bij Apeldoorn is een ambassadeur voor het eten van wild.

In een filmpje op de website Foodlog.nl vertelt Klosse over het beheer van de Kroondomeinen en de voordelen die dat biedt. Wild is het vlees dat je oogst uit de natuurgebieden die je beheert. Wild is in zijn ogen het ultieme scharrelvlees, en daar is in zijn ogen niets mis mee.

Ganzen zijn in bepaalde delen van Nederland een flinke plaag. Klosses oplossing: “Eet ze, maar wel op een goede manier.” Ook het ganzenprobleem kan zo op een goede manier beheersbaar worden gemaakt volgens deze culinaire goeroe.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  GADVERDAMME. En dat in het dichtstbevolkte land ter wereld! WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Marcel Vossestein

  Knelpunt is dat we beschermde dieren alleen mogen doden in geval van schade. Daarvoor vond men ook "populatiebeheer" nodig in 2006. Maar sinds dat is doorgevoerd verdubbelde de schades!

  De te lage aantallen in de winter - vanwege absurd lage streefaantallen - leiden tot te hoge aantallen in de zomer, Omdat dieren hun aantal op peil willen brengen, is er jaarlijks een teveel aan jongen. Zo moet men jaarlijks zo'n 2½ duizend biggen op de Veluwe aan flarden schieten. "Ze zijn de kogel niet waard" is nu de klacht van jagers.

  Ganzen zijn met permanente hondenbewaking prima van het land te houden. Waarom moet een veehouder zijn vee wel op zijn land houden en is men niet verplicht zelf de ganzen en ander wild echt effectief met afscherming ván akkers en weilanden te houden?

 • no-profile-image

  In sommigen gebieden van nederlland is het zo erg met de ganzen plaag dat het vliegverkeer in gevaar komt,koeien vreten het gras niet meer in het weiland en de betreffen de percelen worden over bemest door de ganzen stront

 • no-profile-image

  Stee je kletst weer uit je nek. D'r bennen enkel maar zoveel ganzen gekommen omdat de jagers alle vossen afknallen, klemmen of vergiftigen en helegaar niks aan nestbehandeling doen. Die verdomde uitvreters zijn DE veroorzakers van alle zogenaamde wildschade. en dat flikken die klootzakken enkel om voor hun stinkende lol dieren kapot te kennen knallen! Boeren mosten es leren nadenken en luisteren naar mensen die verstand van deze zaken hebben. En niet naar natuurvijanden zoals de hobbyknallers.

 • no-profile-image

  We hebben hier dat restaurant meteen op de zwarte lijst gezet. We gaan er dus eten en rekenen gewoon niet af. Het eten is er gtrouwens niet te vreten en je krijgt hele kleine porties. Zo hoort het met lieden, die in het wild levende dieren beschouwen als eetproduct. Daarvoor hebben we in ons land georganiseerde veehouderij. Klaar. In het wild levende dieren maken deel uit van een ecosysteem, waarin mensen en zeker dierenexecuteurs (jagers dus) niet het recht hebben om in te grijpen. Maar dankzij het vervloekte CDA is de FF-wet uitgekleed en werden door die vreselijke grgrgrgrgiste-lijken veel dieren weer vogelvrij. Laat Uw stem horen in maart en stem ZEKER GEEN CDA. Uitroeien die club. De C van CORRUPTIE

 • no-profile-image

  Rustig Anti, denk aan je hazenhart. Je mag best laten weten wat je op jouw varkenslever heb maar je mot niet kakelen als een boskip zonder kop. Want ik ken toevallig de Echoput heel goed. Die leg klem tegen de rasters van de Koninklijke Houtvesterijen aan, vlakbij Het Aardhuis. De keuken leg zo, dat de wilde zwijnen gewoon zelf de oven in lopen. Die beessies worden gelokt met Tamme Kastanjes, Vossenbessen en Inlandse Eikels. Vroeger kwam daar trouwens vaak een Auslaendische Eikel eten, maar die heb zich in een stuk aardvarken verslikt en leg nu onder een marmeren plaat Delfsblauw te bekken. Die omhooggevallen bedelgermaan bracht trouwens altijd zélf een heel stel hete Eigenheimers mee. En dan zaten ze daar de hele avond Kohlen te stoven. Maar dat is ja allemaal Vorueber!

 • no-profile-image

  lukas

  alemaal dom geklets als er geen jagers waren gingen de beeste dood van de ziekte en dan hebbe ze pijn je moet gewoon zorge dat er neit te veel komen en als het over de ganze gaat gewoon afknallen en op eten smaakt heel best

 • no-profile-image

  Lukas, jij bent een romp op benen met een losliggende zultkop. Jij mot jezelf in laten maken in een Keulse pot met flink wat apenkool en jagersterrenschot. Dan ben je over een tijdje wellicht wat beter te pruimen. .

 • no-profile-image

  Lukas, jij lijkt wel op die debiel die meespeelt in Het SCHAEP. Ga maar eens lekker bedorven vlees eten in de ECHOPUT. Ik weet zeker dat je nooit meer terugkomt als je geroken hebt aan je bordje van 85 euro.
  En die kok uit de echoput adverteert nooit meer in agd. Heeft ie in 1 keer afgeleerd.

 • no-profile-image

  Ik had een reactie bij dat oerdomme filmpje geschreven. Maar juist, U raadt het al. Het was niet in de geest van die Klosse, dus veegde hij het eraf. Zo gaat dat in dat zieke jagerswereldje. Klosse, onthoiud 1 ding: Jouw Echoput gaat failliet, daar zal ik persoonlijk voor zorgen via publicatie.

 • no-profile-image

  De Echoput is maar een stukje van het wildkadavervreetverhaal Anti Jicht. De echte kwaaie rotzakken bennen groothandels als Ruig, Hanos, Sligro en Makro.Dat bennen de ware massaslachters onder de wilde fauna. Maar die kok van de Echoput ken helegaar niet koken. Zelfs de gebakken piepers bennen daar nog rauw.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.