Home

Achtergrond

Weinig verandering op de markt vochtige voeders

Op de markt voor natte bijproducten en ruwvoer is de afgelopen week weinig veranderd.

Aardappelvezels zijn nog een paar weken verkrijgbaar voor 34 euro per ton. Daarna is de vezelcampagne, net als de perspulpcampagne, voorbij.

Op de levering van Corngold zit momenteel een korte levertijd terwijl bierbostel goed leverbaar is. De prijs van bierbostel is in de maand januari met dertig cent gedaald, wat de aankoop voor meer melkveehouders aantrekkelijk maakt.

Tarwegistconcentraat is nog steeds beperkt verkrijgbaar. Prijzen van Protiwanze liggen momenteel tussen de 1,80 en 2 euro per procent drogestof.

De verwachting is dat de prijzen komende week op niveau blijven. Doordat producten als perspulp en aardappelvezel niet, of bijna niet meer verkrijgbaar zijn blijven weinig alternatieven over. Bierbostel zakt daardoor waarschijnlijk niet verder in prijs.

De voerhandel lijkt nog weinig te merken van een dalende afzet vanwege melkveehouders die hun melkproductie afremmen. De Nederlandse melkproductie ligt momenteel zo’n 2 procent boven het quotum geldend voor het huidige melkjaar. De leaseprijzen liggen momenteel op een hoog niveau waardoor het verminderen van de melkproductie een interessant alternatief is.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.