Home

Achtergrond 1 reactie

Week 7: eiermarkt redelijk positief gestemd

De markt van eieren blijft redelijk positief gestemd. De vraag is niet extreem groot, maar dat is normaal voor de tijd van het jaar. Februari is altijd een wat rustige periode en daarop vormt dit jaar zeker geen uitzondering. Zeker is dat de effecten van de dioxine affaire in Duitsland wegebben, want daar wordt gelukkig nauwelijks meer over gesproken.

De vraag vanuit Duitsland is zeker niet slecht en ligt zo langzaamaan weer op normale niveaus. Opmerkelijk is wel dat de vraag naar biologische eieren het aanbod lijkt te overstijgen, want deze blijft op een hoog peil liggen. Het kan bijna niet anders, dan dat een zeker deel van de consumenten mogelijk heeft besloten om vooralsnog enkel biologische eieren te consumeren.

De prijzen lijken deze week weer wat verder op te lopen en het valt op dat de noteringen van kooi en scharreleieren steeds meer naar elkaar toe kruipen. Het kan bijna niet anders dan dat dit patroon de rest van het jaar zichtbaar zal blijven, want het aanbod van kooieieren zal stilaan steeds minder worden.

De industrie en ververijen zijn nog steeds wel actief, maar de vraag van dit marktsegment ligt wel op een wat lager peil dan in de afgelopen weken.

Al met al, rekening houdend met de tijd van het jaar, kan van een redelijk positief marktbeeld gesproken worden.

(Bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kip

    goedzo derk ik lees dat de kooi eieren van 57-58 gr duurder zijn dan de scharreleieren. geweldige notering

Of registreer je om te kunnen reageren.