Home

Achtergrond 7 reacties

Wat te doen tegen hoge voerprijzen?

Mengvoer is op dit moment stevig aan de prijs. Daarmee loopt de kostprijs in de intensieve veehouderij hard op. Welke strategie past u toe om de kosten te drukken?

Licht uw antwoord toe in de reacties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m. marsman

  Ik koop sinds kort voer in via Unifar. Dit gaat als volgt: een onafhankelijke nutritionist maakt mijn voersamenstellingen en die worden afgerekend op basis van dagprijzen van de grondstoffen plus een vast vast bedrag per 100 kg voor de voerleverancier voor het malen, persen, transport ed. Dit bedrag hebben we van te voren afgesproken met de voerleverancier en is voor al het voer gelijk.
  Voordeel hierbij is ook dat de samenstelling vast staat en mijn kwaliteit van het voer dus ook.

 • no-profile-image

  arie van bommel

  zo als ik er tegenaan kijk koop je dan op dit moment duur in. de dagprijs ligt namelijk hoger als de voorinkoopprijs, en de prijs de de voerboer rekent word voor een groot deel bepaald door de voorinkoop! maar ik kan me vergissen

 • no-profile-image

  m.marsman

  Dat klopt gedeeltelijk wel, de prijs van mijn voer ligt op dit moment zeker op hetzelfde niveau als normaal mengvoer.De samenstelling is volgens mij wel een stuk luxer dan ik gewend was. (voer mijn zeugen ongeveer 10% minder).
  Als de prijs nog weer een keer gaat zakken, dan zakken wij ook veel sneller.

 • no-profile-image

  versmissen

  Het voer is niet te duur ,maar de varkens te goed koop
  Een akkerbouwer kan aan graan ook niets verdienen

 • no-profile-image

  Jos Bleumink

  De voerkosten zijn eenvoudig te drukken en wel op een eenvoudige manier.Info via email. ( lijnzaad@live.nl ) Groet Jos.

 • no-profile-image

  van ool agro bv

  ik probeer de voerkosten naar beneden te brengen door ccm bij te voeren die ik van mijn eigen land haal 20% van het voerpaket is dus ccm maar wel aangepast voer

 • no-profile-image

  Han

  Les één van de economie leerde ons dat de prijs wordt bepaald door de vraag en het aanbod. Krimpt de vraag naar voer, dan zal de prijs dalen. Hiermee bereiken aan de andere kant een krimpend aanbod van vlees bij niet dalende vraag. Resultaat vleesprijs stijgt, voer prijs daalt, winst stijgt per dier. hiermee is de huidige situatie van verlies omgezet in winst ondaks kosten stijging

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.