Home

Achtergrond

Vion volgt Duitsers en noteert gelijk op € 1,45

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week gelijk op € 1,45 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Daarmee volgt het bedrijf zijn Duitse concurrenten. Die hielden hun prijzen vrijdag onveranderd op € 1,42 per kilo.

Het prijsverschil tussen Vion West en de Duitse slachterijen blijft zodoende 3 cent per kilo in het voordeel van Vion West. De Duitse varkensprijzen gelden exclusief btw, de Nederlandse noteringen zijn inclusief deze belasting. De Duitse classificatie pakt anders uit dan die in Nederland en het inslachtingspercentage is hoger in Duitsland dan in Nederland. De Vion-prijs ligt deze week netto 7 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.
Prognose: Prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.