Home

Achtergrond

Veel tulpen in keuringszaal

Lisse – De tulpenbroeierij draait op volle toeren. Niet alleen voor de broeierij en handel is het een drukke tijd, ook de eigenaren van nieuwe cultivars hebben de handen vol.

Het is de periode om de nieuwe aanwinsten in de etalage te zetten. Dat gebeurt op de diverse tentoonstellingen die in deze periode worden gehouden, maar ook op de wekelijkse bloemenkeuring bij CNB in Lisse.

Opvallend is deze week in dat verband de zacht oranje getinte Tulipa ‘Queen of Bestseller’ van A.F.J. van Bentem. De lichtgroene bladrand maakt de presentatie nog attractiever. Onder de grote hoeveelheid tulpen die nog de gehele week te zien zijn zijn onder meer de lichtrode T. ‘Jochem’ van John Boots, de splinternieuwe T. ‘Splendid Beauty’ met donker gestreept blad van Maveridge International, de rode, grootbloemige T. ‘Kay’ van Lybo Veredeling, de oranje ‘Greetje Smit’ van C.G. van den Berg en de rode crispa tulp WI 2194 van Holland Bolroy Markt, die met een flink aantal nieuwe tulpen naar de bloemenkeuring kwam.

Cees Breed showt deze week onder andere twee forse planten van Helleborus x nigercom, de goudgele Crocus korolkowii ‘Mountain’s Glory’ en de piepkleine witte Crocus sieberi ‘Bowles White’ met een geel hart, alsmede een fraaie plant van de oranje/gele Lachenalia pearsonii.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.