Home

Achtergrond 2 reacties

Tarweprijs stijgt verder door nieuwe voorraadprognose

De graanbeurs in Goes verhoogt deze week de notering van 232 naar 237 euro per ton, en alles lijkt te wijzen op een verdere stijging.

Eén handelaar verkocht al twee oogsten in het vooruit voor 200 euro per ton. De onrust in Egypte en Tunesië heeft de vraag naar tarwe in de regio flink opgevoerd. Egypte kocht deze week 55.000 ton zachte tarwe uit de Verenigde Staten, terwijl Irak naar verluidt 250.000 ton Australisch graan kocht.

De nieuwe voorraadraming van het Amerikaanse ministerie van landbouw gooit olie op het vuur. Door een grotere vraag naar ethanol wordt de eindvoorraad mais nu veel lager ingeschat. Als minder mais beschikbaar komt, neemt de vraag naar tarwe verder toe.

Prognose: de prijs stijgt.

Foto

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.