Home

Achtergrond

Slachtschapen makkelijk verkocht

De handel in slachtschapen op de veemarkt in Leeuwarden is goed verlopen. De slachtschapen waren al goed aan de prijs, maar de notering is nog eens met 3 euro verhoogd. Ook de ooien deden het goed terwijl de zwaardere rammen wat in prijs inleverden.

De uitgeselecteerde fokschapen doen het momenteel erg goed. De schapen zijn onder meer bestemd voor de export naar Italië, maar bijvoorbeeld ook voor de productie van shoarmavlees. Ook de ooien zijn goed verkocht. Een zware ooi noteert deze week 91 euro. Daarmee liggen de ooiprijzen op hetzelfde niveau als vorig jaar. Vorig jaar gingen de ooiprijzen vervolgens omhoog. Richting voorjaar wordt dit jaar eenzelfde trend verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.