Home

Achtergrond

SIMA: Aluminium transportmaterieel

De Franse producent LeBoulch toont een nieuwe kipper. De bak, dissel, achterklep en het chassis zijn volledig van aluminium.

De kippers bevinden zich nog in de testfase. Het bedrijf wil de kippers op de markt brengen onder de toepasselijke Franse naam ‘Tout Alu ‘. De serie bestaat uit twee tandemassers met een maximaal totaalgewicht van 24 en 28 ton en daarnaast een 32 tons drieasser. Indrukwekkende leeggewichten zijn respectievelijk 5200, 6000 en 7600 kilogram.

De Franse (vrachtwagen-) trailerbouwer Benalu is al enkele jaren actief in de productie van (grotendeels) aluminium landbouwkippers, onder de merknaam Agrialu. Het bedrijf toont nu een kipper die net als de LeBoulch volledig uit aluminium is opgetrokken. De 31 kuubs drieasser weegt leeg 7080 kilogram.

Fabrikant La Campagne gooit het over een andere boeg en bouwt een aluminium wagen voorzien van losbodem (walking floor). De BFA 32 heeft een inhoud van 45 kuub. Door het ontbreken van een zwaar chassis en kipcilinder is de wagen lichter dan een kippende variant. Een ander voordeel is dat de wagen ook kan lossen in (lage) gebouwen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.