Home

Achtergrond

Rosévleeskalveren 5 tot 10 cent per kilo duurder

De afzet van vlees van jonge rosévleeskalveren loopt iets beter.

Het aanbod van de dieren is bovendien niet al te groot. Handelaren beurden daardoor meer dan vorige week donderdag. De prijs van lichte rosé’s stijgt met 5 cent per kilo. Daarmee komt de notering op € 3,75 tot € 3,80 per kilo geslacht gewicht. Dat is 40 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

Doordat veel vleeskalverhouders hun dieren licht proberen af te leveren, is het aanbod van zware rosévleeskalveren klein. De prijs van deze dieren is afgelopen weken bovendien te hard gezakt. Zodoende herstelt die deze week meer en stijgt met 10 cent per kilo. Daarmee noteren oude rosévleeskalveren deze week € 3,35 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. Dat is 45 cent per kilo meer dan begin februari 2010. Vleeskalverhouders krijgen meer dan de kostprijs.

Prognose: prijzen stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.