Home

Achtergrond 1042 x bekeken 1 reactie

Rode folie tegen verenpikkerij

Reijmerstok - De kippen van scharrelkippenhouder Hub Gerrekens in het Limburgse Reijmerstok gedijen goed bij de rode gloed.

De pluimveehouder heeft de ramen afgeplakt met folie om verenpikkerij tegen te gaan. Kippen zijn rustiger als een deel van het licht wordt gefilterd. "Eventueel kan ik het witte licht in de stallen uitdoen en vervangen door rood licht", zegt Gerrekens. De pluimveehouder heeft weinig last van kannibalisme of verenpikkerij in zijn stal. Foto Twan Wiermans

Meedhuizen – Loonwerker Bram Tuenter rijdt met behulp van een sleepslangbemester mest uit bij melkveehouder Jans Boerma in het Groningse Meedhuizen. Arnold Boven van het gelijknamige loonbedrijf spreekt van goede omstandigheden om de mest uit te rijden. De loonwerkers zijn dan ook druk met het uitrijden van de mest. ”De kelders zitten behoorlijk vol”, aldus Boven. Vanaf 15 januari is het bedrijf al druk met het uitrijden van mest in Duitsland. Sinds 1 februari mag er ook in Nederland mest worden uitgereden. Foto Koos van der Spek

Bernisse - Staatssecretaris Henk Bleker bracht dinsdag namens het CDA een campagnebezoek aan Bernisse in Voorne-Putten. Daar ontmoette hij ondermeer Gerrit Arkenbout (links op de foto) van de agrarische commissie van LTO uit het gebied. De voorzitter overhandigde Bleker een zak met spruiten, waarbij hij de hoop uitsprak dat de staatssecretaris zich tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer hard zal maken voor een redelijke schadevergoeding voor de getroffen spruitentelers in de regio. Foto John Biert

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    p te v

    Is er ook nog wat nieuws te melden. Deze methode is al zo oud als de weg naar rome.

Of registreer je om te kunnen reageren.