Home

Achtergrond

Prijzen bierbostel dalen niet eerder dan maart of april

De handel in vochtige voeders en ruwvoer loopt rustig door.

De bierbostelprijzen zijn gelijk gebleven en dalen naar verwachting niet eerder dan in maart op april als de bierproductie wordt opgevoerd.

Aardappelvezels en erwtenvezels vinden gemakkelijk hun weg naar de klant. Door deze producten aan hun rantsoen toe te voegen kunnen veehouders langer vooruit met hun voorraad ruwvoer. De ruwvoerpositie van een aantal melkveehouders houdt nog steeds niet over maar van een run op maiskuil lijkt geen sprake. De afzet van maiskuil is volgens de handel maar heel gewoon voor de tijd van het jaar.

De verkoop van tarwegistconcentraat loopt nog steeds goed. Het product dat in eerste instantie vooral in de varkenshouderij werd afgezet vindt ook goed zijn weg naar de rundveehouderij. Het aantal melkveehouders met silo’s voor vloeibaar tarwegistconcentraat (tgc) is volgens de handel de afgelopen jaren flink toegenomen. De verwachting is dat de prijzen van tgc komende tijd nog wat kunnen gaan stijgen.

Hooi en stro zijn nog steeds goed gevraagd en worden voor een groot deel uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd. Melkveehouders hebben behoefte aan structuur in het rantsoen van hun koeien. Dat dit de nodige kosten met zich mee brengt wordt voor lief genomen.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.