Home

Achtergrond 210 x bekeken

Prijs witlof zakt, kwaliteit valt tegen

De prijs voor witlof ligt dankzij een actie bij C1000 op een voor deze tijd van het jaar behoorlijk niveau tussen 70 en 80 cent per kg.

Een week geleden was de prijs door een actie bij Albert Heijn vergelijkbaar, maar er wordt volgens handelaren nu wel bijzonder veel afgekeurd. Voor volgende week zijn op dit moment nog geen grote acties gepland en bovendien bevinden veel in- en verkopers zich op de Fruitlogistica-beurs in Berlijn.

Hierdoor is al veel volume vroeg vastgelegd en zal de prijs vermoedelijk dalen richting 60 cent. Voor andere vollegrondsgroente houdt het prijsniveau ook niet over. Voor import van bloemkolen wordt 1 euro per stuk betaald en voor broccoli 1 euro per kg.
Prognose: prijs daalt licht

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.