Home

Achtergrond

Prijs blanke vleeskalveren 5 cent per kilo duurder

De afzet van blank kalfsvlees liep vorige week iets beter dan de week daarvoor. Daardoor stijgt de prijs van blanke vleeskalveren met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Denkavit noteerde daamee € 5,20 tot € 5,30 voor blanke zwartbonte vleesaklveren. Dat is 50 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

Roodbonte dieren noteerden vorige week bij Denkavit € 5,40 tot € 5,50 per kilo. Deze prijs ligt 30 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.
Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders hebben de prijsstijgingen hard nodig om de fors hogere voerkosten te compenseren. Producenten verhoogden hun prijzen voor kalvermelkpoeder de afgelopen weken flink.
Prognose: prijzen stijgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.