Home

Achtergrond 548 x bekeken

'Noord-Korea vraagt VS om voedselhulp'

Seoul – Noord-Korea heeft vorige maand de Verenigde Staten verzocht de voedselhulp aan het geïsoleerde stalinistische land te hervatten. Washington staakte de hulp in maart 2009 omdat Pyongyang niet inging op de Amerikaanse eis toezicht op de verspreiding van de voedselhulp toe te staan.

Washington vreesde dat het voedsel uitsluitend bij militairen terecht zou komen. Het Zuid-Koreaanse dagblad JoongAng Ilbo bericht vandaag dat Han Sang-ryol,de plaatsvervangend ambassadeur van Noord-Korea bij de Verenigde Naties, 14 januari de speciale Amerikaanse gezant voor mensenrechten in Noord-Korea, Robert King, in New York heeft gesproken. Han vroeg om hervatting van de voedselhulp en stelde daarbij dat de Amerikanen wat voor toezicht ze ook maar wilden hebben, konden krijgen. De krant baseert zich op diplomatieke bronnen in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Of registreer je om te kunnen reageren.