Home

Achtergrond

Graanprijzen tijdelijk onder druk op afwachtende markt

De graannoteringen op de termijnmarkten zijn deze week gedaald.

De fysieke markt volgt in mindere mate. Op de termijnmarkt is sprake van winstnemingen die heftige koersbewegingen veroorzaken. Op de fysieke markt zijn kopers zo terughoudend met het aankopen van duur graan, dat de prijzen onder druk staan.

Franco brengt voertarwe rond 244 euro per ton op. Marktdeskundigen vinden de HPA-notering van 250 euro te hoog.

Toch zit er een vaste bodem onder de graanmarkt. De voorraden slinken hard. Er is veel vraag. En de vooruitzichten voor de nieuwe oogst zijn niet geweldig door kou en droogte in de VS en China. Rusland is voorlopig niet meer actief op de wereldmarkt.

Prognose: markt is onzeker.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.