Home

Achtergrond

Geen licht aan einde tunnel slechtlopende witlofmarkt

De witlofhandel verloopt moeilijk en voorlopig schijnt er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Een gebrek aan vraag hangt boven de markt.

Witlof heeft veel concurrentie van andere slaproducten, zoals de ijsbergsla uit Spanje en Italiaanse kropsla die goedkoop worden aangeboden. De binnenlandse afzet is met moeite in de benen te houden en de export valt ronduit tegen.

De matige afzet bij minder productie door de kwaliteit van pennen levert voor veel spelers in de markt omzetverlies op. De prijzen zijn niet of nauwelijks kostendekkend. Door die verminderde productie loopt de binnenlandse markt nog redelijk door. Te verwachten acties kunnen bovendien voor wat oplevinkjes zorgen.

Prognose: prijs zakt licht

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.