Home

Achtergrond

Evert van Benthem terug voor IJsstrijd

Elfstedentochtwinnaar en melkveehouder Evert van Benthem komt speciaal over uit Canada om mee te doen aan de IJsstrijd in Biddinghuizen.

De actie die geld op moet leveren voor de Nierstichting voor onderzoek naar een draagbare kunstnier.

Ook andere winnaars van de Elfstedentocht staan daar zaterdag 26 februari op het ijs, zoals Reinier Paping, Jan van der Hoorn, Jeen van den Berg, Henk Angenent, Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn, Klasina Seinstra en Wobkje Hutting Kooistra. De Elfstedentochtwinnaars worden, net als overige deelnemers gesponsord worden door vrienden, familie en andere fans. Melkveehouder Richard Kimman uit Lutten is van plan in 24 uur 450 kilometer te schaatsen. De melkveehouder doet mee met een groep agrarische ondernemers. Dat leverde vorig jaar 32.000 euro op. Dit jaar wil hij met het boerenteam 100.000 euro bijeen schaatsen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.