Home

Achtergrond

Dure voeding beperkt animo voor nuka’s

De snel stijgende afmestkosten voor vleeskalveren drukken de opbrengsten voor de nuchtere kalveren. Dit bleek overduidelijk op de veemarkt in Purmerend. Daar werden de nuka’s weer over de gehele linie goedkoper.

De betere zwartbonte kalveren daalden echter harder in prijs dan de mindere. Ook gingen de prijzen voor de vleesrassen sneller omlaag dan voor de gemiddelde zwart- of rondbonte nuka.

Daarbij hebben de Nederlandse kalveren last van goedkope buitenlandse import. Daar geven de integraties zeker bij een exploderende weipoederprijs nu sterk de voorkeur aan. Ook is te verwachten dat de afmestrondes weer kort zullen zijn en dat extra leegstand van stallen volgt.

Prognose: verdere prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.